De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Honingkoek
Omschrijving:
Honingkoek
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

Voor deeg:
     3 eetlepels honing
     4 eetlepels melk
     3 eetlepels olie
     2 eieren
     150 g suiker
     een snufje zout
     500 g bloem
     maar als je nodig hebt, hangt af van de grootte van de eieren
     Ik heb 2 eetlepels voorbeeld gezet
     een theelepel
     Voor de vulling heb je nodig:
     250 g boter
     500 ml melk
     200 g griesmeel
     200 g suiker
     vanille of vanillesuiker
     schil van een citroen
     jam
     pruimenjam of andere scherpe jam

space
Bereiding:

De vellen worden als volgt bereid :
Doe alle ingrediënten samen , behalve de bloem toe en meng .Zet alles aan het stommen voor 5 min tot het dik wordt,dan wachten tot deze is afgekoeld . Voeg gezeefde bloem beetje bij beetje .Kneed een beetje en vervolgens verdeeld in vier gelijke delen om 4 lagen te maken.Bladen worden verspreid een naar een op de rug van geoliede pan .Plaats in de oven en houd tussen de 3 en 5 minuten op 160 graden .

Creme: Kook de melk en bij het koken voeg de griesmeel en suiker uit iin regen .
Laat afkoelen . Klop intussen de boter . Wanneer afgekoeld de boter beetje bij beetje blanken helemaal toe te voegen . Nemen de essentie en citroenschil . Als het niet zoet genoeg kun je meer poedersuiker toe aan de room . De crème moet worden verdeeld in twee .
De eerste plaat is gevuld met room . Een ander blad is gevuld met jam , dus in het midden .
Leg een ander vel en vul deze met de resterende crème weer blad . Boven poedervorm met vanillesuiker .

space
 Categorie:  Nagerechten Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  1 - 3 uur Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Expert Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2021 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid