De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Tartiflette - aardappelgratin
Omschrijving:
Tartiflette - aardappelgratin
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

1 kg aardappelen
uien 400 g
bacon 200 g
crème (25% vet) 100 g
120 ml droge witte wijn
Tarnava traditionele kaas 150 g
2 teentjes knoflook
zout en peper

space
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Zet meer water aan de kook met een snufje zout in een pot. Kook aardappelen in de schil, ongeveer 20 minuten, verwijder ze en laat ze afkoelen. In een grotere pan, leg gehakte spek.Als gesmolten en bruin is,voeg de ui dun gesneden.Wacht een paar minuten,roer af en toe,zodat de ui beetje zacht is.Voeg de wijn,room,zout en peper en roer.Zet het vuur uit.Als de gekookte aardapels gekookt en afgekoeld zijn,schil en snijd ze in plakjes.Neem een ovenschaal,wrijf met knoflook.Plaats aardapelen gelijkmatig,bacon saus erover.Plaats kaas in blokjes of plakjes erop.Strooi een beetje peper en geef in de hete oven 10 min.Haal ui de oven laat een beetje ademen en serveer.

space
 Categorie:  Voorgerechten Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  1 uur Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Gemiddeld Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2022 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid