De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Voorgerecht met prei, spek en ham
Omschrijving:
Voorgerecht met prei, spek en ham
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

300 g bloem
6 stuks eieren. groot
16 eetlepels melk
160 g Emmentaler
uien 2 stuks. (200 g)
boter 160 g
prei 3 stuks. (600 g)
bacon 250 g
Praag ham 200 g
200 ml slagroom
zout en peper
  1 eetlepel gedroogde dragon

space
Bereiding:

Rasp de emmentaler op de kleine stronk en snij de ui heel klein (mogelijk met de robot). Doe de bloem en het zout in een kom of direct op het bord. Voeg de koude boter toe, snijd de sneden. Meng snel, met behulp van vingertoppen, tot je "vlinders" van boter en bloem krijgt. Voeg emmentaler, ui en dragon toe. Heel goed homogeniseren.
Doe twee eieren (een in de vorm van 24 cm) en meng heel, heel goed. Je moet een homogeen deeg krijgen, en als het een beetje zacht lijkt, zul je niet ongeduldig zijn. Bedek het deeg en laat het minstens een uur in de koelkast liggen, waarin het gemakkelijk zal uitharden.
Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Snijd het spek en de ham van de reepjes, en de prei schoongemaakt en gewassen in de rondes. Leg het spek in een niet-klevende pan en bak het lichtjes aan (er is geen olie voor nodig, alleen als het spek te zwak is, kun je een eetlepel olie erin doen). Voeg de ham toe en laat 1-2 minuten staan. Doe de prei. Laat 4-5 minuten staan, af en toe roeren.
Haal het deeg uit de koelkast en rek het uit tot de vorm (zorg ervoor dat er een iets hogere rand achterblijft). Leg het deeg op de wanden van de cake (ik heb twee verschillende vormen, ik deelde het deeg in drie, twee delen gingen in grote vorm, de derde in kleine vorm). Meng het deeg met een vork. Doe de spek-, ham- en prei-mix en verdeel het gelijkmatig over het deeg. Klop in een kleine kom de overgebleven eieren (4 eieren als je ook een of twee eieren maakt als je een enkele cake maakt, 24 cm). Doe de melk en zure room, meng goed, voeg een beetje zout en peper toe. Spoel de compositie af over prei en spek (zou dicht bij de rand van het deeg moeten komen, maar niet overwinnen).
Giet de vorm in de oven en laat het ongeveer 40 minuten (zachtjes knijpen van de randen en bruin een beetje). Laat de cake een paar minuten ademen en serveer hem warm

space
 Categorie:  Voorgerechten Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  1 - 3 uur Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Gemiddeld Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2021 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid