De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Coq au vin
Omschrijving:
Coq au vin
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

4 kippenbouten
125 g spekblokjes
3 el zilveruitjes
2 el boter
3 el bloem
1 fles rode wijn
1 dl rode port
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 takjes tijm
150 g champignons
petersilie,zout en peper

space
Bereiding:

Bak de spek uit in een droge pan op laag vuur.Voeg de zilveruitjes toe en laat deze even kort mee bakken. Haal  het spek en uitjes eruit en doe ze in een grote pan.Bak de kippenbouten in het overgebleven vet,totdat ze op alle kanten bruin zijn. Bestrooi met zout en peper en voeg ze bij de spek en uitjes.
Borstel de champignons schoon,snijd de sjalotten in vieren en plet de knoflook. Voeg de takjes tijm en een beetje petersilie en bak in het zelfde pan. Voeg de champignonmengsel bij de kip en giet wijn en de port . Breng kort aan de kook dan laat alles,met deksel op de pan,op langzaam vuur,45 min stoven.
Meng de boter en bloem.Haal de kippenbouten uit het vocht en voeg roerend het bloemmengsel. Laat de saus koken tot het gaat binden. Hak de petersilie. Leg de kippenbouten weer terug in de saus en bestrooi met petersilie.

space
 Categorie:  Kipgerechten Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  1 - 3 uur Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Moeilijk Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2024 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid