De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Frambozenjam
Omschrijving:
Frambozenjam
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

1,5 kg frambozen
450 gr suiker
200 ml mousserende wijn (champagne of rose wijn)
5 draden verse munt
1/4 theelepel zout

Porties: 3 potten van 370 ml

space
Bereiding:

Spoel heel snel de frambozen in koud water en laat het uitlekken.Strooi suiker erover en laat enkele uren.Roer een keer.Plaats 3 schotels in de vriezer.Was de 3 potten,droog ze en zet ze in warme oven op 200 gr voor 20 min voor sterilisatie.Probeer te coordineren het koken van de jam met sterilisatie van potten want het is belangerijk dat als de jam klaar is dat er gelijk in de hete potten wordt gezet.Plaats de frambozen met suiker en wijn op vuur in een groote pan.Voeg zout en laat sudderen op middelhoog vuur voor 15 min.Maak met een mixer een pasta van frambozen.Geef de vuur op laag niveau en laat nog 30 min sudderen.Je moet vak roeren.Bereidingstijd is 60 minuten voor 1,5 kg frambozen, indien twee-, drie enzovoort. de tijd zal proportioneel recept toenemen, zal schotel test je vertellen als het klaar is.Voeg munt in jam en laat sudderen samen voor ongeveer 15 minuten. Wanneer frambozenjam lijkt gebonden (na de 60 minuten koken), zet het vuur laag.Neem beetje jam op een schotel vanuit de vriezer en laat 1 min in de vriezer.Als die verbonden is dan is de jam klaar.Zo niet kook nog 5 min door.Herhaal de test tot de jam klaar is.Verwijder de munt.Zet de jam in de hete gesteriliseerde potten,veeg de mond van de potten en zet de deksels goed vast.Zet de potten onderste boven en laat ze zo voor 10 min.Plaats daarna de potten de steds heet zijn onder een dekken en laat een nacht afkoelen.Bewaar ze op een koele plaats,kelder of bijkeuke.

space
 Categorie:  Jam Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  1 dag of meer Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Expert Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2021 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid