De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Blad Cake
Omschrijving:
Blad Cake
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

vellen

     100 g kristalsuiker
     100 ml water
     2 dooiers
     100 gr poedersuiker
     1 zakje bakpoeder
     100 gr margarine
     450 gr bloem

voor room

     300 g boter
     200 gr poedersuiker
     2 eieren
     150 ml slagroom
     2 theelepels oploskoffie

voor glazuur

     100 gram chocolade cacaopoeder of poedersuiker vermengd met
     1 eetlepel olie
     1 eetlepel margarine
     2-3 eetlepels heet water

space
Bereiding:

Maak eerst de vellen. Zet suiker in een pannetje op vuur. Laat het tot een caramel wordt dan voeg 100 ml water toe. Meng goed tot het suiker opgelost is. Laat het afkoelen.

In een kom meng de geelei met poeder suiker en bakpoeder. Meng tot het goed schuim wordt. Voeg margarine en meng goed,en dan voeg de karamel toe. Voeg bloem ,meng heel goed en dan zet de bol deeg op het tafel. Als het plakt aan je handen moet je beetje bloem nog toevoegen. Verdeel het deeg in 4.Maak 4 vellen en bak een naar een 7 minuten op 180 graad. Als het klaar zijn moet je wel opletten dat ze niet breken. Je kan dat makkelijk doen met een lange mes.

Maak nu de creme. In een kom zet boter en suiker poeder dan geel ei en meng heel goed tot het schuim wordt,en tot de suiker helemaal opgelost is. Voeg dan de ness. Mix schuim de eiwitten en voeg dat bij creme. Meng goed en dan voeg de slagroom. Smeer de vellen met deze creme.

Maak het glazuur. Chocolade poeder mengen met margarine,dan klein beetje bij beetje kokende water toevoegen. Meng goed en zet uniform op het gebak. Laat het goed afkoelen omdat de vellen zacht worden in de tijd.

 

space
 Categorie:  Nagerechten Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  Meer dan 3 uur Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Moeilijk Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2022 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid