De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Fris cake
Omschrijving:
Fris cake
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

Creme 1:

100 ml slagroom voor slagroom
250g mascarpone
1/2 zakje crèmeverharder
1 eetlepel vanillesuiker
1/2 gehakte abrikozen
4 el abrikozenpuree

Creme 2:

600 gr bessen
250g mascarpone
2 zakjes vanillesuiker
300 ml slagroom
vanille
10 eetlepels suiker
Vanille 2 eetlepels poedersuiker
1/2 zakje crèmeverharder
1 theelepel cognac

Chocolade Ganache:
 
150 ml slagroom
150 gr tot 100 gr pure chocolade en melk 50
1/2 bosje verse munt
1 mespuntje kardemom
1 theelepel cognac

blad:

6 eieren
12 eetlepels suiker
24 eetlepels bloem
8 eetlepels koud water
2 eetlepels brandy
1 snufje bak poeder
2 zakjes vanillesuiker
vanille
1 theelepel sinaasappelschil

We moeten nog:


300 fruit voor de garnering,
een pot aardbeienjam,
een grote perzik compote

space
Bereiding:

Klop de koude room enkele minuten tot het begint harder te worden,voeg suiker en room verharder.Mix mascarpone en voeg hier de slagroom,abrikozen en het puree.Het fruit moet 4-5 uur voor het beginnen ut de vriezer.Giet cognac erover.Het roomkom moet koud zijn.Sla de creme een paar minuten,voeg suiker en mix verder tot het hard is.Wrijf de mascarpone met vanillie suiker,2 eetlepels cognac,1 theelepel vanillie essence.Neem de ontdooide fruit en zet in een blender.Voed de fruit puree aan de mascarpone samen met 3-4 eetlepels koude slagroom en meng zachtjes.In het siroop van de fruit,voeg 2 eetlepels poeder suiker beetje sap uit de fruit blik en brandewijn.Deze siroop is voor het blad.Bewaar beetje voor het cake.Hak de pepermunt heel klein en zet het in een kom met ijs en water.Het room samen met chocolade stukken wordt op klein vuur gezet.Meng voortdurend tot het schuimig wordt.Klop de eidooiers met de suiker tot ze wit worden, voeg water geleidelijk, roer na elke lepel. Meng bloem met bakpoeder en voeg geleidelijk aan de eierdooiers.Bak 40 min.Snijd in 3.Zetten we de helft van abrikozen in blender en de rest hakken.

Instalatie cake:Geef de 3 bladen siroop.Het eerste wordt geborsteld met een laagje aardbeienjam,creme 2,weer een blad,daarna creme 2.Als laatst de derde blad.Kleed het cake met creme daarna met ganache en als laatste met abrikozen creme.et is een iets zuure cake,ideaal voor de zomer dagen.

space
 Categorie:  Nagerechten Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  Meer dan 3 uur Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Expert Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2024 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid