De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Boerenkoolstamppot met chorizo en tomaatjes
Omschrijving:
Boerenkoolstamppot met chorizo en tomaatjes
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

1 chorizo worst in plakjes
1250 g kruimige aardappels in stukken
200 g gedroogde tomaatjes in olie
600 g panklare boerenkool

space
Bereiding:

Doe de boerenkool in een grote pan en strooi er een beetje zout over. Leg de aardappels erop en schenk er 200 ml water bij. Breng de boerenkool emt aardappels aan de kook en kook ze op matig hoog vuur in 25 min gaar.
Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan op matig hoog vuur in 4-6 minuten knapperig bruin. Schep de plakjes worst op een bord en bak de tomaatjes 1-2 minuten in het bakvet van de worst.
Giet de boerenkool af, vang het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappels fijn en meng ze met de boerenkool. Schenk het bakvet van de chorizo en een scheut van het kookvocht erbij en roer alles tot een smeuïge stamppot. Schep de helft van de chorizo erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Verdeel de boerenkoolstamppot over 4 borden en verdeel de tomaatjes en de resterende plakjes chorizo erover

space
 Categorie:  Vleesgerechten Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  1 uur Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Gemiddeld Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2022 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid